Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1253
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1692
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 69
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 476
Składniki
Dodaj drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jajko, zmiękczone masło. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać ciasto. Ciasto przykryj folią i odstaw na 45 minut. Następnie ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj dżem w kółko i uformuj bułeczki, ułóż na blasze. Bułeczki smarujemy jajkiem, mlekiem i cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.