Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456939
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2127
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456939
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2127
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
Dodaj drożdże do ciepłego mleka, wymieszaj. Dodaj sól, cukier, jajko, zmiękczone masło. Dodawać porcjami mąkę i ugniatać ciasto. Ciasto przykryj folią i odstaw na 45 minut. Następnie ciasto podziel na kawałki, rozwałkuj dżem w kółko i uformuj bułeczki, ułóż na blasze. Bułeczki smarujemy jajkiem, mlekiem i cukrem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25 minut.