Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami sezonowymi.Idealne na piknik ,grilla czy jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Składniki
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę dodaj cukier i cynamon .Odstaw.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstaw do lodówki.
Do misy wsyp mąkę,cukier, cukier waniliowy, sól, drożdże,dodaj ciepłe mleko.Wieszaj następnie dodaj jajka i masło.Wyrob ciasto ręcznie lub za pomocą miksera z hakiem około 10 minut.Ciasto odstaw na godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce .Stolnicę oprósz mąka ciasto rozwałkuj i wycinaj kółka na każde z nich połóż odciśnięty rabarbar i posyp kruszonką.Bułeczki przykryj ściereczką i odstaw na 20 minut żeby odpoczęły.Piecz około 25 minut na złoty kolor w temperaturze 180st.Smacznego.