Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki I smaczny deser. Polecam zwlaszcza kiedy goscie dzwonia do drzwi, a tu brak pomyslu na cos slodkiego:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5727
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5727
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1183
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12349
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5198
Składniki
Ser mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Odzielamy bialka od zoltek i zoltka dodajemy do sera, mieszamy. Rozkladamy blat ciasta francuskiego I smarujemy go przygotowana masa serowa. Calosc delikatnie zwijamy jak rolade. Kroimy na kopytka grubosci 3-4 cm. Ukladamy je na wylozonej papierem blasze. I tak samo z pozostalymi blatami ciasta. Pokrojone ciastka smarujemy bialkiem I wsuwamy do rozgrzanego do 180 stopni pieca. Pieczemy ok 20 min. Jeszcze cieple posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)