Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony przepis gdzie zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4439
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5895
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12666
Składniki
Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia