Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na bułki drożdżowe bez dodatku jajek ? mam dla was mój sprawdzony przepis gdzie zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11707
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1271
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12321
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3051
Składniki
Wszystkie składniki dodać do miski śmietanę podgrzewając, wyrobić do połączenia się składników a po wyrobieniu dodać rozpuszczone ostygnięte masło i wyrobić do jego wchłonięcia przez ciasto. Odstawić na 15 minut aby odpoczęło
Po wyznaczonym czasie odrywać kawałek ciasta rozpłaszczyć go w dłoni, nałożyć dowolny dżem skleić i uformować bułeczki. Przygotowane ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na 30 minut do podrośnięcia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 35 - 40 minut do ładnego zarumienienia