Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebywale proste ciasto, delikatne, w sam raz na raz! Przepis podaję w proporcjach jakich ja stosuję a staram się używać jak najmniej cukru. Cały czas walczę i próbuję znaleźć sposób aby ciasto nie opadało ;-( jeśli macie jakieś pomysły proszę o komentarz. Dodam tylko że próbowałam z uchylonymi drzwiczkami...
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 267
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 472
Polecam.
Odsłon: 827
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 267
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 376
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 472
Polecam.
Odsłon: 827
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy płynne składniki, każdy ze składników miksujemy po 1 minucie. Dżem polecam wiśniowy, porzeczkowy ale jeśli jest truskawkowy również się nada! im kwaśniejszy dżem tym większa reakcja z sodą która spulchnia ciasto. Na koniec dodajemy suche składniki. W między czasie nagrzewamy piekarnik do 200stopni. Wylewamy masę na blachę wyłożoną papierem. Zmniejszamy temp. do 180 i pieczemy góra-dół około 1godziny. Sprawdzamy patyczkiem środek ciasta, jeśli jest suchy mamy gotowy deser.
POLEWA Margarynę roztapiamy na małym ogniu, dodajemy 3/4szkl cukru pudru, 2łyżki wody, 2łyżki mleka chwilę gotujemy i dodajemy 1łyżkę czubatą kakao. Doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzone ciasto, polewamy wystudzoną polewą .Posypujemy wiórkami kokosowymi. U mnie niestety w większości razu ciasto zjadane jest jeszcze cieple.