Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cake pops lub kulki na patyku albo ciasteczkowy lizak. Jednym słowem pyszna słodycz dla milusińskich nadająca się idealnie na przyjęcia urodzinowe oraz imprezy szkolne. Przepis banalnie prosty więc każdy powinien sobie z nim poradzić. Do ozdabiania zachęćmy dziecko, a na pewno sprawimy mu tym radość.
Wykonanie:
1.Do dobrze rozdrobnionego ciasta dodajemy ok.120 g serka, dwie łyżki miękkiego masła lub kremu. Można zamiast masła albo kremu dodać rozpuszczoną czekoladę(pół małej tabliczki 50 g).
2.Ciasto wyrabiamy dokładnie ręką. Gdy składniki dobrze się połączą i ciasto będzie przypominać konsystencją plastelinę lepimy kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układamy je na papierze do pieczenia. Wkładamy do lodówki na jakieś pół godziny.
3.W czasie gdy kulki się chłodzą rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.
4.W czekoladzie maczamy końcówki patyczków i od razu wbijamy je w schłodzone kulki. Chowamy ponownie do lodówki na kilkanaście minut.
5.Do rozpuszczonej czekolady dodajemy olej i maczamy w niej nasze kulki delikatnie strzepując jej nadmiar.
6.Ozdabiamy według uznania w momencie gdy czekolada czy polewa jeszcze nie zastygła.
7.Ponownie wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut
Amerykańskie ciasto - tort. Swój intensywny czerwony kolor zawdzięcza sztuczn...
Odsłon: 8314
Bardzo smaczne i nie wymagające dużego nakładu pracy ciasteczka funnel cake c...
Odsłon: 3523
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 131
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 96
To może trochę kontrowersyjny wpis, ale tym razem się nie pochwalę, bo napraw...
Odsłon: 72
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 131
Genialna zapiekanka z cukinii, mięsa mielonego i ziemniaków. Prosta i łatwa w...
Odsłon: 96
To może trochę kontrowersyjny wpis, ale tym razem się nie pochwalę, bo napraw...
Odsłon: 72
Składniki
Wykonanie: 1.Do dobrze rozdrobnionego ciasta dodajemy ok.120 g serka, dwie łyżki miękkiego masła lub kremu. Można zamiast masła albo kremu dodać rozpuszczoną czekoladę(pół małej tabliczki 50 g). 2.Ciasto wyrabiamy dokładnie ręką. Gdy składniki dobrze się połączą i ciasto będzie przypominać konsystencją plastelinę lepimy kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układamy je na papierze do pieczenia. Wkładamy do lodówki na jakieś pół godziny. 3.W czasie gdy kulki się chłodzą rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. 4.W czekoladzie maczamy końcówki patyczków i od razu wbijamy je w schłodzone kulki. Chowamy ponownie do lodówki na kilkanaście minut. 5.Do rozpuszczonej czekolady dodajemy olej i maczamy w niej nasze kulki delikatnie strzepując jej nadmiar. 6.Ozdabiamy według uznania w momencie gdy czekolada czy polewa jeszcze nie zastygła. 7.Ponownie wstawiamy do lodówki na kilkanaście minut
Przepisy Desery
Desery
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Desery
Koperty z borówkami
Desery
Ciasto Stracciatella z borówkami
Desery
Placek cappucino
Wiśnia w czekoladzie - bez pieczenia
Dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciasto bez pieczenia – tym razem o klas...
Odsłon: 203
Koperty z borówkami
Koperty z borówkami to pyszne, kruche ciasteczka z ciasta francuskiego na pi...
Odsłon: 131