Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na lizaki – cake pops, czyli pokruszony biszkopt z kremem, oblany czekoladą. To idealne rozwiązanie na kreatywne wykorzystanie nadmiarowego ciasta. Cake pops smakują wyśmienicie i doskonale pasują na każdą okazję. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
• Biszkopt czekoladowy kruszymy • Mascarpone łączymy z nutellą • Krem dodajemy do biszkoptu, następnie mieszamy i formujemy kulę • Odważamy mniejsze kawałki masy (około 25 gramów) i ręcznie formujemy kuleczki, które następnie układamy na papierze do pieczenia, wstawiamy do zamrażarki na 30 minut
• W kąpieli wodnej rozpuszczamy kilka kostek białej czekolady, zamaczamy wierzch patyczków i wbijamy w kulki, ponownie wkładamy do zamrażarki tym razem na 1,5 godziny • Pozostałą część czekolady wraz z olejem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, przelewamy całość do wąskiej szklanki • Kuleczki zamaczamy w roztopionej czekoladzie, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych oraz posypce czekoladowej