Do góry

Desery Przepis na:

Cake pops

Cake pops

Autor:

Przepisów i artykułów: 154 Ocena: 2102

Dodano:

Odsłon: 153

Przepis na lizaki – cake pops, czyli pokruszony biszkopt z kremem, oblany czekoladą. To idealne rozwiązanie na kreatywne wykorzystanie nadmiarowego ciasta. Cake pops smakują wyśmienicie i doskonale pasują na każdą okazję. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 200 gramów biszkoptu czekoladowego
  • 60 gramów mascarpone
  • 40 gramów nutelli
  • 100 gramów białej czekolady
  • Pół łyżki oleju
  • Wiórki kokosowe, posypka czekoladowa lub inne ozdoby
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cake pops

Przygotowanie

  1. • Biszkopt czekoladowy kruszymy
    • Mascarpone łączymy z nutellą
    • Krem dodajemy do biszkoptu, następnie mieszamy i formujemy kulę
    • Odważamy mniejsze kawałki masy (około 25 gramów) i ręcznie formujemy kuleczki, które następnie układamy na papierze do pieczenia, wstawiamy do zamrażarki na 30 minut

  2. • W kąpieli wodnej rozpuszczamy kilka kostek białej czekolady, zamaczamy wierzch patyczków i wbijamy w kulki, ponownie wkładamy do zamrażarki tym razem na 1,5 godziny
    • Pozostałą część czekolady wraz z olejem rozpuszczamy w kąpieli wodnej, przelewamy całość do wąskiej szklanki
    • Kuleczki zamaczamy w roztopionej czekoladzie, a następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych oraz posypce czekoladowej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 kwietnia Sa pyszne - tutaj fantazja nie zna granic...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń