Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oryginalne, krwiste ciasteczka na halloween :-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336753
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423654
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10416
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336753
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423654
Składniki
Masło utrzec z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko, sól i ajerkoniak lub aromat i zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę i ucierać mikserem, a pozniej rękoma na gładką, jednolitą masę. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok. 45 min. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i wycinać nieduże kółka. Na środek połowy ciastek wylożyć dżem i przykrywać drugim krążkiem, dociskając do siebie tylko brzegi, tak aby dobrze sie zlepily. Wykałaczką zrobić 2 dziurki (dosyć głębokie - inaczej dżem nie wypłynie na zewnątrz). Wyłożyć na natłuszczoną blachę i piec ok. 15-20 min. w temp. 180 stopni. Jeśli dziurki się zatkają, krwawe ślady można namalować delikatnie już po upieczeniu. Smacznego :-)