Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Biszkopt: Ubijamy białka, dodajemy żółtka z cukrem i ubijamy dalej. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem (bardzo ważne, żeby mieszać łopatką, a nie mikserem, bo nie wyrośnie). Na koniec dodajemy przesiane kakao. Pieczemy ok 30 minut w temperaturze 175 stopni. Biszkopt przekrawamy na 2 części
Placek kokosowy: Białka ubijamy z cukrem, dodajemy kokos z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Pieczemy w tej samej formie co biszkopt w temperaturze 175 stopni ok 30 minut.
Masa: Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy, żółtka wymieszać i ugotować budyń. Masło utrzeć na puch, dodać wystudzony budyń i kawę ciągle ucierając.
Na biszkopt dajemy część masy kładziemy placek kokosowy ,resztę masy i drugą część biszkoptu.Polewamy polewą.