Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 72
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5630
Składniki
Ubij jajka z cukrem, dodaj kakao, olej roślinny, mąkę i ugniataj do uzyskania gładkości. Ciasto ułożyć w skórce na blasze wyłożonej pergaminem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 18 minut. Gdy ciasto ostygnie, wytnij kółka foremkami. Przygotuj śmietanę: ubij śmietanę z cukrem i kakao. Posmaruj koła kremem. Zmiel okruchy na okruchy za pomocą blendera. Rozwałkuj okruchy na ciastach. Udekoruj rozpuszczoną czekoladą i startymi orzechami.