Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka, smakowita chałwa z kaszy kukurydzianej, bardzo prosta w przygotowaniu zachwyci wszystkich gości. Złocisty kolor, przyjemny smak daje gwarancje, że każdy kogo nią poczęstujesz poprosi cię o przepis.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1149
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
Syrop: gotować wodę z cukrem, skórką z cytryny, laską cynamonu oraz goździkami przez około 5 minut, następnie odcedzić. W głębokim garnku podsmażyć kaszę na silnie rozgrzanej oliwie ciągle mieszając, następnie dodać kolejno migdały i ziarno sezamowe i podsmażać mieszając. Po zdobyciu złotego koloru garnek zdjąć z ognia i ostrożnie wlać gorący syrop.
Wymieszać i postawić ponownie na ogniu, gotować na słabym ogniu ciągle mieszając, aż cały syrop wsiąknie w kaszę. Chałwę najlepiej wyłożyć do formy lub małych foremek. Posypać cynamonem i podawać na ciepło lub na zimno.