Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podebrany mojemu tacie :) Czekoladowe ciasto z masą chałwową.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13091
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2474
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3608
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4496
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13091
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2474
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3608
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4496
Składniki
Białka ubijamy i stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym ,a następnie żółtka. Mąkę ,budynie i proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej prostokątnej formy i pieczemy 40 min w temperaturze 160°C. Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy na 2 części. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem margaryny. Masę lekko studzimy i ucieramy z pokruszoną chałwą. Placek przekładamy masą ,wierzch dekorujemy kremem i startą czekoladą.