Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis podebrany mojemu tacie :) Czekoladowe ciasto z masą chałwową.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Białka ubijamy i stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym ,a następnie żółtka. Mąkę ,budynie i proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej prostokątnej formy i pieczemy 40 min w temperaturze 160°C. Po upieczeniu ciasto studzimy i kroimy na 2 części. Budynie gotujemy na mleku z dodatkiem margaryny. Masę lekko studzimy i ucieramy z pokruszoną chałwą. Placek przekładamy masą ,wierzch dekorujemy kremem i startą czekoladą.