Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnące kawą z pysznie chałwowym, rozpływającym się nadzieniem :-)
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 43
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 24
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 170
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 231
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Do jednej miski wsypać suche składniki (oprócz kawy, chałwy i sezamu), do drugiej mokre. Wszystko wymieszać łyżką w jednej misce. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kawę, wymieszać. Kawa rozpuści się w trakcie pieczenia. Pokroić chałwę na kawałki. Do foremek wkładać łyżkę ciasta białego, włożyć kawałek chałwy i łyżkę ciasta kawowego. Wierzch można posypać sezamem.
Muffinki piec ok. 25 min. w temp. 180-190 stopni
Życzę smacznego smaku chałwy zaklętego w kawowej muffince :-)