Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnące kawą z pysznie chałwowym, rozpływającym się nadzieniem :-)
Hu hu!! Ulubione muffinki i ciasteczka oreo to przepis na te urocze, zezowate...
Odsłon: 3833
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11741
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1157
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 11741
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 839
Składniki
Do jednej miski wsypać suche składniki (oprócz kawy, chałwy i sezamu), do drugiej mokre. Wszystko wymieszać łyżką w jednej misce. Ciasto podzielić na pół, do jednej części dodać kawę, wymieszać. Kawa rozpuści się w trakcie pieczenia. Pokroić chałwę na kawałki. Do foremek wkładać łyżkę ciasta białego, włożyć kawałek chałwy i łyżkę ciasta kawowego. Wierzch można posypać sezamem.
Muffinki piec ok. 25 min. w temp. 180-190 stopni
Życzę smacznego smaku chałwy zaklętego w kawowej muffince :-)
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 29
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 42