Do góry

Desery Przepis na:

Chlebek bananowo-orkiszowy

Chlebek bananowo-orkiszowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 5734

Dodano:

Odsłon: 554

Zdrowe ciasto bez dodatku cukru. Jego przygotowanie zajmie tylko 15 minut!

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chlebek bananowo-orkiszowy

Przygotowanie

  1. Banany blendujemy na gładką masę (można je również rozgnieść widelcem). Masło topimy w rondelku i odstawiamy, żeby wystygło. Żurawinę możemy namoczyć w ciepłej wodzie na 10 minut aby wypłukać z niej cukier. Wszystkie składniki musimy ze sobą wymieszać tak aby powstała jednolita masa.

  2. Keksówkę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170C i nasz chlebek pieczemy przez godzinę. Po wyjęciu z pieca ciasto należy wyjąć z blaszki i poczekać aż przestygnie.

  3. Życzę smacznego i zapraszam, żeby zobaczyć krótki film, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń