Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe ciasto bez dodatku cukru. Jego przygotowanie zajmie tylko 15 minut!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3967
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 350
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3967
Składniki
Banany blendujemy na gładką masę (można je również rozgnieść widelcem). Masło topimy w rondelku i odstawiamy, żeby wystygło. Żurawinę możemy namoczyć w ciepłej wodzie na 10 minut aby wypłukać z niej cukier. Wszystkie składniki musimy ze sobą wymieszać tak aby powstała jednolita masa.
Keksówkę należy wyłożyć papierem do pieczenia. Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 170C i nasz chlebek pieczemy przez godzinę. Po wyjęciu z pieca ciasto należy wyjąć z blaszki i poczekać aż przestygnie.
Życzę smacznego i zapraszam, żeby zobaczyć krótki film, w którym krok po kroku pokazuję jak przygotować takie ciasto.