Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek bananowy, który przygotujecie bez użycia jajek. Bardzo prosty przepis na słodki smakołyk do kawy. Chlebek z tego przepisu wychodzi puszysty i wilgotny w środku. Zachowuje świeżość i smak nawet do kilku dni.
mikser, keksówka
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 98
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 130
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 230
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia i sodę. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy banany, rozgniatamy je widelcem lub blendujemy.
Do trzeciej miski wlewamy olej i wsypujemy ksylitol. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy. Na koniec dodajemy rozgniecione banany. Ponownie mieszamy ciasto i przelewamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek bananowy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 45 minut (do suchego patyczka).