Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek bananowy, który przygotujecie bez użycia jajek. Bardzo prosty przepis na słodki smakołyk do kawy. Chlebek z tego przepisu wychodzi puszysty i wilgotny w środku. Zachowuje świeżość i smak nawet do kilku dni.
mikser, keksówka
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 152
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1409
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4426
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 152
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 1409
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4426
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia i sodę. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy banany, rozgniatamy je widelcem lub blendujemy.
Do trzeciej miski wlewamy olej i wsypujemy ksylitol. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy. Na koniec dodajemy rozgniecione banany. Ponownie mieszamy ciasto i przelewamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek bananowy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 45 minut (do suchego patyczka).