Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek bananowy, który przygotujecie bez użycia jajek. Bardzo prosty przepis na słodki smakołyk do kawy. Chlebek z tego przepisu wychodzi puszysty i wilgotny w środku. Zachowuje świeżość i smak nawet do kilku dni.
mikser, keksówka
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11201
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 64
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 403
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11201
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 64
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy proszek do pieczenia i sodę. Składniki mieszamy.
Do osobnej miski przekładamy banany, rozgniatamy je widelcem lub blendujemy.
Do trzeciej miski wlewamy olej i wsypujemy ksylitol. Składniki miksujemy. Następnie dodajemy sypkie składniki. Ciasto mieszamy. Na koniec dodajemy rozgniecione banany. Ponownie mieszamy ciasto i przelewamy do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.
Chlebek bananowy pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (bez termoobiegu) przez około 45 minut (do suchego patyczka).