Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo przepisów na chlebek bananowy, ale ten jest bez tłuszczu i cukru. Pełnowartościowy i łatwy do zrobienia na każdej mąki: razowej, orkiszowej lub zwykłej, białej. Zamiast orzechów dodać płatki owsiane. Lub dodać trochę startej czekolady.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 228
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 109
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 503
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 76
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 228
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 109
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 503
Składniki
Jabłko obrać, wybrać pestki i zetrzeć na tarce. Trzy dojrzałe banany rozgnieść widelcem na papkę. Ubić z jajkami na pianę.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cynamon. Dodać do masy bananowej i krótko, ale dobrze wymieszać. Na koniec dodać orzechy i całość przełożyć do prostokątnej foremki. Wyrównać. Banana rozkroić na pół i położyć na wierzchu ciasta.Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 45 minut.