Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1158
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4811
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1453
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1158
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4811
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1453
Składniki
Ze wszystkich składników na ciasto ugniatamy ciasto:) Gotowe wstawiamy do lodówki na godzinkę lub do zamrażalnika na 30 minut.
Jabłka i gruszki kroimy na drobną kostkę. Odstawiam na bok. Na suchą, silnie rozgrzana patelnię wrzucamy płatki i cukier. Cały czas mieszając trzymamy na ogniu, aż cukier zacznie się lekko karmelizować i sklejać płatki, a one same staną się lekko brązowe. Dodajemy pestki i żurawinę.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i pieczemy w temp.200 stopni przez ok.15 minut, aż się zrumieni. Potem wykładamy owocową masę i pieczemy kolejne 20 minut w trochę niższej temperaturze. Voila!