Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam jakiś czas temu babeczki cytrynowe, które mój mąż określił mianem babsztyle, takie wielkie wyrosły. Były tak pyszne, że postanowiłam zrobić je jeszcze raz, ale jako ciasto. Wyszło równie pyszne. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118849
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8748
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3186
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2605
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Zmiksować masło, cukier, mąkę, proszek do pieczenia i jajka. Pod koniec dodać Lemon Curd. Przełożyć do tortownicy. Piec ok. 45 minut.
Składniki polewy wymieszać. Upieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zostawić na 2 minuty do przestygnięcia, a następnie rozprowadzić na jego powierzchni przygotowaną polewę. Zostawić do ostygnięcia. W tym czasie polewa stanie się chrupiąca. Smacznego :)