Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i chrupiące faworki pieczone w piekarniku, łatwe i szybkie w przygotowaniu, wystarczy, zrobić ciasto, następnie wyciąć faworki i upiec w piekarniku.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1570
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1650
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1570
Składniki
Żółtka wymieszaj z kefirem, dodaj cukier, sól, skórkę z cytryny, masło na koniec mąkę z sodą. Wyrób ciasto w misce, następnie przełóż na stolnicę i wyrób gładkie i elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkuj i za pomocą radełka wycinaj prostokątny, i formuj faworki. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem