Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, chrupiące, z dżemem lub ze świeżymi owocami,
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 243
Składniki
1. wodę wlać do rondla, dodać margarynę, podgrzewać aż tłuszcz się rozpuści, dobrze wystudzić, 2. do miski wsypać ok 1 1/2 szkl maki, dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i powoli wlewać wodę, cały czas mieszając, maki trzeba dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencję dość gęstego ciasta naleśnikowego, 3. ciasto odstawić na ok 30 min, żeby odpoczęło, 4. piec w nagrzanej gofrownicy, ok 5-6 min smacznego