Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiące gofry

Chrupiące gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 3619

pyszne, chrupiące, z dżemem lub ze świeżymi owocami,

Składniki

  • margaryna 1/2 kostki
  • woda 2 szklanki
  • jajka 2 szt
  • mąka pszenna
  • cukier 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. wodę wlać do rondla, dodać margarynę, podgrzewać aż tłuszcz się rozpuści, dobrze wystudzić,
    2. do miski wsypać ok 1 1/2 szkl maki, dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i powoli wlewać wodę, cały czas mieszając, maki trzeba dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencję dość gęstego ciasta naleśnikowego,
    3. ciasto odstawić na ok 30 min, żeby odpoczęło,
    4. piec w nagrzanej gofrownicy, ok 5-6 min



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń