Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, chrupiące, z dżemem lub ze świeżymi owocami,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 139
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31320
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 419
Składniki
1. wodę wlać do rondla, dodać margarynę, podgrzewać aż tłuszcz się rozpuści, dobrze wystudzić, 2. do miski wsypać ok 1 1/2 szkl maki, dodać jajka, cukier, proszek do pieczenia i powoli wlewać wodę, cały czas mieszając, maki trzeba dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencję dość gęstego ciasta naleśnikowego, 3. ciasto odstawić na ok 30 min, żeby odpoczęło, 4. piec w nagrzanej gofrownicy, ok 5-6 min smacznego