Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków .Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche .
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę , wymieszaj z cukrem i solą , dodać żółtka , spirytus i śmietanę .Zagnieść ciasto , następnie przełóż ciasto na blat i zbijaj wałkiem około 10 minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki podsyp cienko mąkà i wałkuj cienko . Pokrój na prostokąty, każdy kawałek natnij w środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Chrust smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.