Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków .Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche .
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7939
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1253
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13723
Składniki
Mąkę , wymieszaj z cukrem i solą , dodać żółtka , spirytus i śmietanę .Zagnieść ciasto , następnie przełóż ciasto na blat i zbijaj wałkiem około 10 minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki podsyp cienko mąkà i wałkuj cienko . Pokrój na prostokąty, każdy kawałek natnij w środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Chrust smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.