Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków .Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Mąkę , wymieszaj z cukrem i solą , dodać żółtka , spirytus i śmietanę .Zagnieść ciasto , następnie przełóż ciasto na blat i zbijaj wałkiem około 10 minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki podsyp cienko mąkà i wałkuj cienko . Pokrój na prostokąty, każdy kawałek natnij w środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Chrust smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.