Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków .Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche .
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 111
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 116
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 71
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 81
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 111
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 116
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 71
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 81
Składniki
Mąkę , wymieszaj z cukrem i solą , dodać żółtka , spirytus i śmietanę .Zagnieść ciasto , następnie przełóż ciasto na blat i zbijaj wałkiem około 10 minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki podsyp cienko mąkà i wałkuj cienko . Pokrój na prostokąty, każdy kawałek natnij w środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Chrust smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.