Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas smażenia faworków .Faworki z tego przepisu są delikatne i kruche .
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13482
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 607
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Mąkę , wymieszaj z cukrem i solą , dodać żółtka , spirytus i śmietanę .Zagnieść ciasto , następnie przełóż ciasto na blat i zbijaj wałkiem około 10 minut.
Ciasto podziel na mniejsze kawałki podsyp cienko mąkà i wałkuj cienko . Pokrój na prostokąty, każdy kawałek natnij w środku i przez nacięcie przeciągnij jeden koniec.
Chrust smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Wyjmujemy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem.