Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche chrusty w różnych kształtach smakują przez cały rok, nie tylko w tłusty czwartek :)
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce.
Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy.
Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać ciasteczka w kształtach gwiazdek, serduszek, oponek. Tak zrobione ciasteczka układamy na stolnicy.
W między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor.
Usmażone na złoty kolor wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju.
Osączone chrusty, ciasteczka układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!