Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche chrusty w różnych kształtach smakują przez cały rok, nie tylko w tłusty czwartek :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1802
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8366
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 751
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253417
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sito, dodajemy pozostałe wszystkie składniki i wyrabiamy ciasto, początkowo w misce.
Gdy ciasto będzie elastyczne wyrabianie kończymy na stolnicy.
Następnie rozwałkowujemy ciasto na cienki placek z którego będziemy wycinać ciasteczka w kształtach gwiazdek, serduszek, oponek. Tak zrobione ciasteczka układamy na stolnicy.
W między czasie nagrzewamy w garnczku olej do smażenia. Gdy olej będzie gorący smażymy po 3-4 sztuki na złoty kolor.
Usmażone na złoty kolor wykładamy na ręczniczki papierowe w celu osączenia ich z oleju.
Osączone chrusty, ciasteczka układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!