Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tłusty czwartek pączki robią i jedzą wszyscy. Proponuję oryginalność i zrobienie (oraz zjedzenie ze smakiem) hiszpańskich ciasteczek pączkopodobnych. Nazywają się churros. Podawane są posypane cukrem - pudrem i (jak ktoś lubi) cynamonem. Hiszpanie jedzą je chętnie na śniadanie, maczając w gorącej czekoladzie.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 895
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 895
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Wszystkie składniki (oprócz mąki) włóż do garnka i zagotuj. Kiedy będzie wrzeć - zdejmij z ognia. Wsyp mąkę i dobrze wymieszaj. Nałóż ciasto do szprycy cukierniczej (można wykorzystać "kluskownicę" - przyrząd do robienia klusek kładzionych).
Ciasto ze szprycy wyciskaj bezpośrednio na rozgrzany do 190 - 200 stopni olej. Smaż do zrumienienia. Wyjmij i odłóż na papier kuchenny.
Przestudzone churros posyp cukrem - pudrem i (ewentualnie) cynamonem. Smacznego Tłustego Czwartku!