Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczkowa wersja jednego z najpyszniejszych ciast na świecie, która rozpieści podniebienia wszystkich smakoszy czekolady i zabierze do czekoladowego nieba. Zawsze wychodzą fantastycznie popękane i pyszne! :) Ciasteczka są mięciutkie w środku i bardzo mocno czekoladowe. Na zewnątrz otula je delikatnie chrupiąca skórka. Polecam gorąco! :)
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 64996
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 33
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5732
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 62
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 64996
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 33
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5732
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 62
Składniki
Czekoladę dzielimy na kostki, dodajemy masło i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (składniki umieszczamy w metalowej misce i ustawiamy ją na garnku z gotującą się wodą), a następnie studzimy.
W małej miseczce łączymy mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy z cukrem za pomocą miksera na jednolitą i gładką masę. Do słodkiej masy jajecznej dodajemy ziarenka wanilii, ostudzone masło oraz czekoladę i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy suche składniki z miseczki i dokładnie mieszamy.
Powstałą masę wkładamy na około 10 minut do zamrażarki, aby delikatnie stężała. Po tym czasie wykładamy łyżką porcje masy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (z zachowaniem odstępów). Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (grzanie góra - dół) na około 12 - 14 minut. * Po upieczeniu ciasteczka są miękkie, dlatego odczekajmy około 15 minut, zanim zdejmiemy je z blaszki.
Ciasteczka przechowujemy w dużym słoju, pojemniku próżniowym lub metalowej puszce.