Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-maślane ciasteczka. Mają wspaniały, aromatyczny smak i zapach. Są cudownie kruche! :)
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 704
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38477
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 704
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38477
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1277
Składniki
Mąkę wymieszać z cynamonem, proszkiem, pieprzem, solą i cukrami. Wysypać na stół/stolnicę. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i przesiekać nożem. Dodać jajko, zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Po tym czasie wałkować na lekko podsypanym mąką blacie, wycinać ciasteczka i piec na blaszce na środkowej półce piekarnika w 160°C przez ok. 15 minut, aż będą lekko zarumienione (czas zależy od wielkości i grubości ciasteczek, więc trzeba obserwować ;)).