Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-maślane ciasteczka. Mają wspaniały, aromatyczny smak i zapach. Są cudownie kruche! :)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5754
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 258
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5754
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 7332
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 258
Składniki
Mąkę wymieszać z cynamonem, proszkiem, pieprzem, solą i cukrami. Wysypać na stół/stolnicę. Masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i przesiekać nożem. Dodać jajko, zagnieść na gładkie ciasto. Zawinąć w folię spożywczą, schować do lodówki na godzinę. Po tym czasie wałkować na lekko podsypanym mąką blacie, wycinać ciasteczka i piec na blaszce na środkowej półce piekarnika w 160°C przez ok. 15 minut, aż będą lekko zarumienione (czas zależy od wielkości i grubości ciasteczek, więc trzeba obserwować ;)).