Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowe pyszności:-))
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Oba rodzaje mąki wymieszać w misce razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać powoli wymieszane mąki.Zagnieść ciasto dodać do niego kakao i ponownie zagnieść aby uzyskać jednolity kolor.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w środku zrobić kciukiem zagłębienie i napełnić je dżemem.Układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20minut. Zamiast dżemu porzeczkowego można dać wiśniowy:-))