Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czekoladowe pyszności:-))
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 824
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 153
Składniki
Oba rodzaje mąki wymieszać w misce razem z proszkiem do pieczenia. W osobnej misce zmiksować miękkie masło z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i mlekiem. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać powoli wymieszane mąki.Zagnieść ciasto dodać do niego kakao i ponownie zagnieść aby uzyskać jednolity kolor.
Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego w środku zrobić kciukiem zagłębienie i napełnić je dżemem.Układać ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 20minut. Zamiast dżemu porzeczkowego można dać wiśniowy:-))