Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się gości, a nie macie czasu nic upiec? Macie w lodówce płat ciasta francuskiego? Tak akurat było w moim przypadku... ;)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 263
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 164
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2266
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 235
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 263
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 164
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 131
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 2266
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią. Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut. Rada: Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.