Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spodziewacie się gości, a nie macie czasu nic upiec? Macie w lodówce płat ciasta francuskiego? Tak akurat było w moim przypadku... ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11418
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1222
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2048
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11418
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1222
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11946
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2048
Składniki
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią. Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut. Rada: Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.