Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie z budyniem i jagodami

Ciasteczka francuskie z budyniem i jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 673

Dodano:

Odsłon: 624

Spodziewacie się gości, a nie macie czasu nic upiec? Macie w lodówce płat ciasta francuskiego? Tak akurat było w moim przypadku... ;)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 opakowanie mrożonych jagód
  • 1 budyń wanilinowy
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ciasto francuskie rozkładamy i kroimy na małe kwadraty. Na jednym kwadracie rozsmarowujemy wystudzony budyń, układamy kilka (5-6 sztuk jagód), po czym przykrywamy drugą częścią.

    Ciasto można naciąć wzdłuż, jak widać na zdjęciach. Aby wszystko dobrze się skleiło, można posmarować płaty białkiem.

  2. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, po czym pieczemy ok. 15 minut.

    Rada:
    Ciastka przed wstawieniem do piecyka można posmarować białkiem i posypać cukrem gruboziarnistym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń