Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie można robić na bardzo wiele sposobów, moja dzisiejsza propozycja to zestaw konfitury z czarnej porzeczki + jabłuszko.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 468
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić radełkiem na kwadraty. Każdy kwadrat posmarować konfiturą z czarnej porzeczki.
Brzegi każdego kwadratu posmarować roztrzepanym jajkiem.
Jabłka obrać, pokroić na cząstki i położyć na każdy kwadrat.
Ciasto zlepić w trójkąty i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponacinać radełkiem każde ciastko i ponownie posmarować cały wierzch roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C i piec przez około 20 minut.
Upieczone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !