Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardzo proste i bardzo smaczne!
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 217
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 950
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1273
Polecam na kolację.
Odsłon: 172
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 217
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 950
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1273
Polecam na kolację.
Odsłon: 172
Składniki
Białą czekoladę kroimy na kawałki. Ja każdą kostkę kroiłam na 4 części. Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy jajko, potem kolejne składniki - mąkę, proszek, kakao i mleko. Całość miksujemy na niedużych obrotach, aż do uzyskania gładkiej, zwartej masy. Teraz dodajemy pokrojoną czekoladę i mieszamy ręcznie. Odrywamy po kawałku ciasta, formujemy kulkę, delikatnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 18 minut. Ciasteczka podajemy po ostudzeniu, a najlepsze są następnego dnia.