Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka.Lekko chrupiące , troszkę maślane.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1110
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 974
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14716
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1110
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 974
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1737
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14716
Składniki
W garnku roztapiam masło ,dodaję wiórki kokosowe i dwa żółtka i dokładnie mieszam. Odstawiam.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i miksuję jeszcze 5 minut. Powoli dodaję masę z kokosem , mąkę i proszek do pieczania.
Blachę do pieczenia wykładam papierem. Ciasto nakładam łyżką w dość dużych odstępach , ponieważ w trakcie pieczenia zrobią się 'placuszki'. Piekę ok. 15 minut w 180 stopniach . Ciastka powinny się ładnie zarumienić.