Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasteczka.Lekko chrupiące , troszkę maślane.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1440
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5956
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18775
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1440
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5956
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18775
Składniki
W garnku roztapiam masło ,dodaję wiórki kokosowe i dwa żółtka i dokładnie mieszam. Odstawiam.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier i miksuję jeszcze 5 minut. Powoli dodaję masę z kokosem , mąkę i proszek do pieczania.
Blachę do pieczenia wykładam papierem. Ciasto nakładam łyżką w dość dużych odstępach , ponieważ w trakcie pieczenia zrobią się 'placuszki'. Piekę ok. 15 minut w 180 stopniach . Ciastka powinny się ładnie zarumienić.