Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne dobre na poprawę nastroju.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Masło.cukier puder,mąkę odrobinę olejku i żółtko zagniatam.Do 1/4 ciasta dodaję kakao i też zagniatam.Z jasnego ciasta robię podłużny placek w który wkładam ciemne ciasto i wszystko razem zwijam jak roladę.
Wkładam do lodówki na 30 minut.
Po wyjęciu z lodówki kroję na paski ok.2 cm.układam na blachę i lekko spłaszczam.
Smaruję białkiem.Piekę ok.15 min.w tem.170 stopni.Ja częśc posypałam cukrem,a na inne położyłam orzeszki.