Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi. Ciastka robi się błyskawicznie. Są smaczne. Jednak najlepiej smakują na drugi dzień. Polecam!
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1267
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 37
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 62
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1267
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 37
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 62
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na trzy części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao, a trzecią pozostawić białą. Każdą część osobno rozwałkować i wykrawać kółka małym kieliszkiem. Ilość kółek każdego ciasta powinna być taka sama. Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 170ºC przez około 15-20 minut na złoty kolor. Upieczone, ostudzone ciastka smarujemy masą krówkową lub powidłem i składamy tak, aby ciastko składało się z trzech różnych warstw.