Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo zdrowy przepis na pachnące cynamonem ciasteczka marchewkowe. Bez mąki, bez jajek i białego cukru! Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym! Słodka przekąska dla osób będących na diecie!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1484
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 251
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1484
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 251
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Składniki
Do miski przekładamy obranego banana i ugotowane marchewki. Dodajemy słodzik, aromat pomarańczowy, cynamon i imbir. Blendujemy.
Do uzyskanej masy dodajemy płatki owsiane. Mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Upieczona ciastka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i płatkami migdałowymi. Smacznego.