Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo zdrowy przepis na pachnące cynamonem ciasteczka marchewkowe. Bez mąki, bez jajek i białego cukru! Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym! Słodka przekąska dla osób będących na diecie!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4583
Składniki
Do miski przekładamy obranego banana i ugotowane marchewki. Dodajemy słodzik, aromat pomarańczowy, cynamon i imbir. Blendujemy.
Do uzyskanej masy dodajemy płatki owsiane. Mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Upieczona ciastka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i płatkami migdałowymi. Smacznego.