Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo zdrowy przepis na pachnące cynamonem ciasteczka marchewkowe. Bez mąki, bez jajek i białego cukru! Składniki znajdziesz w najbliższym sklepie spożywczym! Słodka przekąska dla osób będących na diecie!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2622
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2622
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 134
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Do miski przekładamy obranego banana i ugotowane marchewki. Dodajemy słodzik, aromat pomarańczowy, cynamon i imbir. Blendujemy.
Do uzyskanej masy dodajemy płatki owsiane. Mieszamy łyżką do momentu połączenia się składników.
Wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciastka pieczemy przez 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Upieczona ciastka dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej gorzką czekoladą i płatkami migdałowymi. Smacznego.