Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, mocno maślane ciasteczka z mąką migdałową i kokosem. Wyjątkowego smaku nadaje im dodatek białej czekolady. Te proste ciasteczka zrobisz w pół godziny!
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 99
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 178
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2278
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 99
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 178
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 2278
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy pozostałe składniki - mąki, kokos, jajko, proszek do pieczenia i mleko. Całość zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na małych obrotach. Mieszamy krótko - tylko do połączenia składników. Czekoladę kroimy - mniej więcej 1 kostkę czekolady na 4-6 kawałków. Czekoladę dodajemy do ciasta i delikatnie zagniatamy rękami. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulkę i delikatnie spłaszczamy. Układamy ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każde ciasteczko nakładamy trochę płatków migdałowych i delikatnie dociskamy. Z podanej porcji wyszły mi 2 blachy ciasteczek. Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 18-22 minuty (w zależności od wielkości). Powinny lekko się zarumienić. Po wyjęciu z piekarnika będą dość miękkie, ale za chwilę stwardnieją, Ciasteczka przekładamy na kratkę do ostudzenia, potem przechowujemy w zamkniętym pojemniku.