Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka milionera lub ciasto milionera to bardzo ale to bardzo słodki i przepyszny deser. Miłośnicy karmelu i czekolady na pewno będą zadowoleni.
Wykonanie:
1.Blaszkę 23cm x 28cm wyłożyć papierem do pieczenia.
2.Składniki na ciasto szybko zagnieść i wyłożyć na blaszkę.
3.Piec w temp.180°C około 25 minut do lekkiego zrumienienia ciasta.
4.Masło i cukier na masę karmelową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu często mieszając. Dodać mleko prosto z puszki i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, aż do zgęstnienia i lekkiego zbrązowienia masy.
5.Gorącą masę karmelową wylać na wcześniej upieczony spód, wyrównać i odstawić do stężenia.
6.W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Odstawić w chłodne miejsce aby czekolada stężała.
7.Kroić na małe kwadraty.
Ciasteczka korzenne na każdą okazję, nie tylko na święta, są zawsze smaczne....
Odsłon: 7652
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 91
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 153
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 104
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 96
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 91
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 153
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 104
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: 1.Blaszkę 23cm x 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2.Składniki na ciasto szybko zagnieść i wyłożyć na blaszkę. 3.Piec w temp.180°C około 25 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. 4.Masło i cukier na masę karmelową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu często mieszając. Dodać mleko prosto z puszki i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, aż do zgęstnienia i lekkiego zbrązowienia masy. 5.Gorącą masę karmelową wylać na wcześniej upieczony spód, wyrównać i odstawić do stężenia. 6.W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Odstawić w chłodne miejsce aby czekolada stężała. 7.Kroić na małe kwadraty.
Przepisy Desery
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Desery
Idealny biszkopt siostry Anastazji
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 68
Placki z serka waniliowego
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 104