Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka milionera lub ciasto milionera to bardzo ale to bardzo słodki i przepyszny deser. Miłośnicy karmelu i czekolady na pewno będą zadowoleni.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 182
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20115
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 182
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20115
Składniki
Wykonanie: 1.Blaszkę 23cm x 28cm wyłożyć papierem do pieczenia. 2.Składniki na ciasto szybko zagnieść i wyłożyć na blaszkę. 3.Piec w temp.180°C około 25 minut do lekkiego zrumienienia ciasta. 4.Masło i cukier na masę karmelową podgrzewać w rondelku na wolnym ogniu często mieszając. Dodać mleko prosto z puszki i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 minut, aż do zgęstnienia i lekkiego zbrązowienia masy. 5.Gorącą masę karmelową wylać na wcześniej upieczony spód, wyrównać i odstawić do stężenia. 6.W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej i wylać na wierzch ciasta. Odstawić w chłodne miejsce aby czekolada stężała. 7.Kroić na małe kwadraty.