Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pasują na imprezę, rodzinne spotkanie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8356
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 485
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8356
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 485
Składniki
Masło utrzeć z cukrem w miseczce. Dodać jajka, miód i sok z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Cytrynę wcześniej dokładnie wyszorować, a najlepiej sparzyć.
Dodać mąkę wymieszaną z sodą. Wyrobić ciasto. Najlepiej na stolnicy. Jeśli jest taka potrzeba można dodać jeszcze mąki, żeby ciasto ładnie się wyrobiło.
Ciasto podzielić na cztery części i zrobić wałki. Każdy wałek podzielić na małe kawałki i zrobić kulki. Kulki obtaczać cukrem pudrem i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.
Po wystudzeniu ciastka przełożyć do pudełka .
Smacznego.