Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pasują na imprezę, rodzinne spotkanie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Masło utrzeć z cukrem w miseczce. Dodać jajka, miód i sok z cytryny oraz otartą skórkę z cytryny. Cytrynę wcześniej dokładnie wyszorować, a najlepiej sparzyć.
Dodać mąkę wymieszaną z sodą. Wyrobić ciasto. Najlepiej na stolnicy. Jeśli jest taka potrzeba można dodać jeszcze mąki, żeby ciasto ładnie się wyrobiło.
Ciasto podzielić na cztery części i zrobić wałki. Każdy wałek podzielić na małe kawałki i zrobić kulki. Kulki obtaczać cukrem pudrem i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 min.
Po wystudzeniu ciastka przełożyć do pudełka .
Smacznego.