Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne ciasteczka, idealne na słodką przekąskę.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1150
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 130
Smaczne danie :)
Odsłon: 699
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1150
Tradycyjny bigos to danie, którego głównym składnikiem jest kapusta. I w tym...
Odsłon: 130
Smaczne danie :)
Odsłon: 699
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, ekstrakt waniliowy i całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe ciasteczka o wysokości około 0,5 cm – ja pomagałam sobie okrągłą foremką do wykrawania ciasteczek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 175 stopni (góra dół) przez około 20-25 minut. Przechowywać w suchym , zamkniętym pojemniku.