Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne ciasteczka, idealne na słodką przekąskę.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 688
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 100
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, ekstrakt waniliowy i całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe ciasteczka o wysokości około 0,5 cm – ja pomagałam sobie okrągłą foremką do wykrawania ciasteczek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 175 stopni (góra dół) przez około 20-25 minut. Przechowywać w suchym , zamkniętym pojemniku.