Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne ciasteczka, idealne na słodką przekąskę.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12064
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4448
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12064
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5629
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, ekstrakt waniliowy i całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe ciasteczka o wysokości około 0,5 cm – ja pomagałam sobie okrągłą foremką do wykrawania ciasteczek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 175 stopni (góra dół) przez około 20-25 minut. Przechowywać w suchym , zamkniętym pojemniku.