Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne ciasteczka, idealne na słodką przekąskę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13265
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2595
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3743
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4756
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać płatki, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, ekstrakt waniliowy i całość delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formując okrągłe ciasteczka o wysokości około 0,5 cm – ja pomagałam sobie okrągłą foremką do wykrawania ciasteczek. Piec w rozgrzanym piekarniku do 175 stopni (góra dół) przez około 20-25 minut. Przechowywać w suchym , zamkniętym pojemniku.