Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po zrobieniu tortu zostało mi 8 żółtek i wymyśliłam takie ciasteczka kruche. By nie były takie zwykłe dodałam orzeszki ziemne karmelizowane w mleku kokosowym.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2843
Składniki
Żółtka ubijamy mikserem z miękkim masłem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Na stolnicę wysypujemy 2,5 szklanki mąki, wlewamy zmiksowane żółtka i zagniatamy ciasto. Jak jest za rzadkie dosypujemy jeszcze mąkę. Gotowe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut by odpoczęło.
Na patelnię wlewamy mleko kokosowe wsypujemy cukier i podgrzewamy bu zgęstło. Jak masa zgęstnieje wsypujemy orzeszki i chwilę podgrzewamy. Ciasto kruche wałkujemy na placek o grubości pół centymetra, wycinamy kółka, układamy na blaszce i nakładamy na nie orzeszki. Gdy orzeszki nam za bardzo zgęstły możemy je podgrzać dolewając łyżkę mleka. Ciastka wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor ok 20 minut w 180 *. SMACZNEGO