Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasteczka i łatwe w przygotowaniu.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Do miski przekładam masę orzechową lekko mieszam. nastepnie dodaje cukier oraz roztrzepane jajko. wszystko dokładnie mieszam ciasto zmieni swoja konsystencje bedzie bardzo geste. Wyrobione ciasto daję na stolnice i cienko rozwałkowuje grubosc jest dowolna oraz kształt ciasteczek.
wykrojony kształt ciasteczek przekładam na blache do pieczenia na której jest papier do pieczenia. Ciasteczka wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia 10-12 minut.