Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są łatwe do zrobienia, chrupiące i wystarczająco słodkie dzięki daktylom. Polecam.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1492
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1731
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1531
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1492
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1791
Składniki
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Następnie wodę odlać, a owoce drono posiekać nożem. Do miski wsypać płatki owsiane, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać jeszcze cynamon, daktyle, jajko i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki. Formować kulki, a następnie je nieco spłaszczyć. Ciasteczka układać w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. 15-18 minut. Po wystudzeniu można zajadać.