Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są łatwe do zrobienia, chrupiące i wystarczająco słodkie dzięki daktylom. Polecam.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Daktyle namoczyć w ciepłej wodzie. Następnie wodę odlać, a owoce drono posiekać nożem. Do miski wsypać płatki owsiane, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać jeszcze cynamon, daktyle, jajko i miękkie masło. Zagnieść ciasto. Odrywać kawałki. Formować kulki, a następnie je nieco spłaszczyć. Ciasteczka układać w foremce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C. 15-18 minut. Po wystudzeniu można zajadać.