Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są chrupiące i pięknie pachną masłem, a przy tym można je przygotować w kilka chwil. Znakomicie smakują z kawą lub ciepłym mlekiem.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24833
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24833
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Masło pokroić na mniejsze kawałki i razem z pozostałymi składnikami umieścić w pojemniku blendera lub innym, wysokim naczyniu.
Zblendować składniki do uzyskania jednolitej masy.
Formować w dłoniach okrągłe ciasteczka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 20 minut w temperaturze 170 st. C. Ciasteczka rosną w trakcie pieczenia, więc warto zostawić pomiędzy nimi odstępy.
Ciasteczka świetnie smakują z kawą.