Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasteczka z płatków owsianych - pełne orzechów i suszonych owoców. Zawsze się udają!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8101
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8101
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 388
Składniki
Orzechy siekamy, morele kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy i zagniatamy. Ciasto nie jest zwarte, dość mocno się kruszy. Nabieramy nieduże porcje ciasta i mocno ściskając, formujemy ciasteczka. Z tej porcji wyszło mi 30 sztuk. Ciasteczka rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25 minut. Studzimy.
Ciasteczka można przechowywać w zamkniętym pojemniku przez dłuższy czas.