Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piernikowo-czekoladowe ciasteczka z orzechami laskowymi. Małe co nieco do kawy :)
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17611
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6694
 
         
         
                Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i przyprawą do piernika. Miękkie masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po jednym jajku i roztopiona czekoladę. Masę mieszamy z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach. Smacznego :)