Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piernikowo-czekoladowe ciasteczka z orzechami laskowymi. Małe co nieco do kawy :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11144
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1215
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11144
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11713
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1215
Składniki
Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Mąkę mieszamy z proszkiem, cynamonem i przyprawą do piernika. Miękkie masło ucieramy z cukrami. Następnie dodajemy po jednym jajku i roztopiona czekoladę. Masę mieszamy z suchymi składnikami i wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kulki lekko spłaszczamy i posypujemy posiekanymi orzechami. Ciasteczka pieczemy ok 12-15 minut w 160 stopniach. Smacznego :)