Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z "ulotnym procentem. Sam przepis jest banalnie prosty i tani. Do ciasta potrzebujemy zaledwie 3 składników + nadzienie. A same ciastka są wprost wspaniałe w smaku :) Dobrze, że wyszły 4 blachy, bo zniknęłyby w oka mgnieniu :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 936
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1099
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2835
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 936
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1099
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 268
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2835
Składniki
Mąkę siekamy z zimnym masłem. Dolewamy piwo i zagniatamy elastyczne ciasto (jak klei się do rąk dodajmy trochę mąki). Schładzamy w lodówce 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kwadraty (dowolnej wielkości), nakładamy marmoladę na środek i składamy jak kopertę (dobrze ściskając żeby nie rozłożyła się podczas pieczenia). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni (aż nabiorą złocistego koloru). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.