Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z "ulotnym procentem. Sam przepis jest banalnie prosty i tani. Do ciasta potrzebujemy zaledwie 3 składników + nadzienie. A same ciastka są wprost wspaniałe w smaku :) Dobrze, że wyszły 4 blachy, bo zniknęłyby w oka mgnieniu :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 913
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12740
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1012
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 913
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12740
Składniki
Mąkę siekamy z zimnym masłem. Dolewamy piwo i zagniatamy elastyczne ciasto (jak klei się do rąk dodajmy trochę mąki). Schładzamy w lodówce 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kwadraty (dowolnej wielkości), nakładamy marmoladę na środek i składamy jak kopertę (dobrze ściskając żeby nie rozłożyła się podczas pieczenia). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni (aż nabiorą złocistego koloru). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.