Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z "ulotnym procentem. Sam przepis jest banalnie prosty i tani. Do ciasta potrzebujemy zaledwie 3 składników + nadzienie. A same ciastka są wprost wspaniałe w smaku :) Dobrze, że wyszły 4 blachy, bo zniknęłyby w oka mgnieniu :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5481
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13228
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5481
Składniki
Mąkę siekamy z zimnym masłem. Dolewamy piwo i zagniatamy elastyczne ciasto (jak klei się do rąk dodajmy trochę mąki). Schładzamy w lodówce 1 godzinę. Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kwadraty (dowolnej wielkości), nakładamy marmoladę na środek i składamy jak kopertę (dobrze ściskając żeby nie rozłożyła się podczas pieczenia). Smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni (aż nabiorą złocistego koloru). Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.