Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z mąki ryżowej, bez masła, jajek ,cukru (tylko miód i bakalie nadają słodycz). Bardzo kruche, popękane, z lekko wyczuwalnym posmakiem mąki, ale jakoś nam to nie przeszkadzało :)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 394
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 746
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, płatki, słonecznik i drobno pokrojone bakalie,wymieszać. Dodać miód, olej i aromat migdałowy. Przygotować mikser i powoli wlewać wodę, miksując do połączenia składników. Dolałam pół szklanki wody, konsystencja była kleista, taka powinna być.
Z ciasta należy uformować niewielkie kuleczki i rozpłaszczyć je dłonią. Tak uformowane ciastka kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy w temp. 180st. przez około 20 minut - ciasteczka powinny być zarumienione.