Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z mąki ryżowej, bez masła, jajek ,cukru (tylko miód i bakalie nadają słodycz). Bardzo kruche, popękane, z lekko wyczuwalnym posmakiem mąki, ale jakoś nam to nie przeszkadzało :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18038
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5614
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18038
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, płatki, słonecznik i drobno pokrojone bakalie,wymieszać. Dodać miód, olej i aromat migdałowy. Przygotować mikser i powoli wlewać wodę, miksując do połączenia składników. Dolałam pół szklanki wody, konsystencja była kleista, taka powinna być.
Z ciasta należy uformować niewielkie kuleczki i rozpłaszczyć je dłonią. Tak uformowane ciastka kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy w temp. 180st. przez około 20 minut - ciasteczka powinny być zarumienione.