Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z mąki ryżowej, bez masła, jajek ,cukru (tylko miód i bakalie nadają słodycz). Bardzo kruche, popękane, z lekko wyczuwalnym posmakiem mąki, ale jakoś nam to nie przeszkadzało :)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, płatki, słonecznik i drobno pokrojone bakalie,wymieszać. Dodać miód, olej i aromat migdałowy. Przygotować mikser i powoli wlewać wodę, miksując do połączenia składników. Dolałam pół szklanki wody, konsystencja była kleista, taka powinna być.
Z ciasta należy uformować niewielkie kuleczki i rozpłaszczyć je dłonią. Tak uformowane ciastka kładziemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w niewielkich odstępach. Pieczemy w temp. 180st. przez około 20 minut - ciasteczka powinny być zarumienione.