Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73320
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 547
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15625
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4102
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73320
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 547
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15625
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę, rozdrobniony widelcem twaróg i żółtko. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (ciasto można przygotować dzień wcześniej).
Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie wysypanym mąką. Okrągłą foremką lub szklanką wycinać kółka, posmarować białkiem i zanurzać w cukrze wymieszanym z cynamonem. Każde kółko złożyć na pół i jeszcze raz na pół (dobrze docisnąć żeby ciastka nie otwierały się w trakcie pieczenia).
Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.