Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 467
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 982
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2709
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 467
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 982
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2709
Składniki
Masło drobno posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać mąkę, rozdrobniony widelcem twaróg i żółtko. Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin (ciasto można przygotować dzień wcześniej).
Schłodzone ciasto rozwałkować na blacie wysypanym mąką. Okrągłą foremką lub szklanką wycinać kółka, posmarować białkiem i zanurzać w cukrze wymieszanym z cynamonem. Każde kółko złożyć na pół i jeszcze raz na pół (dobrze docisnąć żeby ciastka nie otwierały się w trakcie pieczenia).
Ciastka ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Piec przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.