Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka twarogowe z cukrem

Ciasteczka twarogowe z cukrem

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 11030

Dodano:

Odsłon: 640

Ciasteczka twarogowe z cukrem

Składniki

  • Masło 200 g
  • Twaróg półtłusty 200 g
  • Żółtka 2
  • Mąka pszenna tortowa 2 szklanki
  • Cukier do obsypania ciastek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka twarogowe z cukrem

Przygotowanie

  1. Do miski przekładamy zimne pokrojone na mniejsze kawałki masło, twaróg, żółtka oraz make pszenną. Całość szybko zagniatamy do połączenia się składników. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do schłodzenia do lodówki na godzinę.

    Blat oraz ciasto posypać odrobiną mąki i rozwałkować całość ciasta na grubość 2-3 mm. Szklanką o średnicy ok. 7 mm wykrawać krążki. Jedną stronę krążka kładziemy na przygotowanym cukrze wsypanym np. do miseczki. Krążek składamy na pół cukrem na zewnątrz, a następnie ponownie na pół.

    Ciastka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy ok. 25 minut, aż ładnie się zarumienią. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń