Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne okazje, przyjęcia rodzinne, można je również zabrać na piknik lub w podróż.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4435
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 201
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20861
Składniki
Jajko utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym i solą, dodaj mleko, olej, wszystko dokładnie wymieszaj, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, na koniec dodaj kawę. Zagnieść ciasto, wstaw do lodówki na około 30 minut.
Odrywaj z ciasta małe kawałki, formuj kulki, lekko spłaszcz i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 10 -13 minut w temperaturze 180 st.