Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 185
Składniki
Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.