Do góry

Desery Przepis na:

ciasteczka z makiem i skórką z cytryny

ciasteczka z makiem i  skórką z cytryny

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 2390

Dodano:

Odsłon: 5028

pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny

Składniki

  • 220 g mąki pszennej najlepiej typ 500 25 g maku 120 g cukru
  • 150 g miękkiej margaryny 1 żółtko 1 cytryna (skórka i sok z połowy cytryny)
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
ciasteczka z makiem i skórką z cytryny

Przygotowanie

  1. Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń