Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruche ciasteczka z makiem i skórką z cytryny
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1023
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 749
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1023
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2050
Składniki
Cytrynę umyć, sparzyć gorącą wodą i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Mąkę zmieszać na stolnicy z cukrem, dodać mak i otartą skórkę, sok z połowy cytryny, i margarynę oraz żółtko. Zgnieść ciasto, wyciąć ciasteczka za pomocą foremki lub szklanki i piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez 10- 12 minut.