Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34612
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 881
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 147
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3770
Składniki
Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski. Mąkę oczywiście należy przesiać. Wszystkie składniki łączymy. Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.
Smarujemy masłem orzechowym.
Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki. Piekłam 15 minut w 180* Smacznego życzę :)