Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 6595

Dodano:

Odsłon: 4614

Zrobiłam pyszne mini roladki z ciasta kruchego z dodatkiem mąki kukurydzianej. Miałam mały dylemat, czy użyć nutelli, czy masła orzechowego. Masło orzechowe wygrało :)

Składniki

  • 120g masła
  • 1 łyżka cukru waniliowego, 120g cukru pudru
  • 1 jajko, 200g maki
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej, szczypta soli, masło orzechowe
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki z wyjątkiem masła orzechowego, dajemy do miski.


    Mąkę oczywiście należy przesiać.

    Wszystkie składniki łączymy.
    Formujemy kulkę, którą rozwałkowujemy na folii
    Jeżeli ciasto przywiera do wałka, posypujemy mąką kukurydzianą.

  2. Smarujemy masłem orzechowym.

  3. Ciasto zwijamy za pomocą folii w wałek. Końce folii spinamy. Wałek ciasta umieszczamy w zamrażarce na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy w poprzek na krążki. Piekłam 15 minut w 180*


    Smacznego życzę :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luw78 27 lipca 2016 Bardzo smaczne - ja zrobiłam z mąki żytniej i z masłem orzechowym, też wyszły ok :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

linkaem 19 lipca 2016 Witam, zrobiłam z nutellą i masłem orzechowym.Jak dla mnie z masłem są o niebo lepsze tylko dodałam mniej cukru- 90 g. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń